Friday , 3 May 2024

Σάμος: Στο Βαθύ δίνουν… ραντεβού σήμερα το πρωί οι αγρότες – Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Με το σύνθημα «17 Γενάρη δεν πάμε στα χωράφια μας» οι αγρότες της Σάμου δίνουν… ραντεβού στις 10.30 το πρωί έξω από την Περιφέρεια Σάμου στο Βαθύ συμμετέχοντας στην Πανσαμιακή κινητοποίηση αγροτών.

Συσπειρώνουν τις κινητοποιήσεις τους
«Καλούμε κάθε αγρότη και αγρότισσα του νησιού, κάθε έναν από εμάς που κόπιασε φέτος να βγάλει τις ελιές του και απογοητεύτηκε λόγω ακαρπίας, κάθε έναν που ήρθε αντιμέτωπος με τις καιρικές συνθήκες και έτρεχε να σώσει τα αμπέλια του από τις αρρώστιες, κάθε έναν που πάσχισε να πουλήσει τα κηπευτικά του και να βγάλει το μέλι του, κάθε έναν που αντιμετώπισε καταστροφές από τα αγριογούρουνα, κάθε έναν που του φαίνεται δυσβάσταχτο το κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις περικοπές στις επιδοτήσεις (όπως ορίζει και η νέα ΚΑΠ) και κάθε έναν που θέλει τον κόπο του να αμείβεται και να μην ψάχνει για δεύτερες και τρίτες δουλειές, να δώσει το «παρόν»», επισημαίνει ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος. Τη στήριξη στον αγώνα των αγροτών εκφράζει με ανακοίνωσή του και το Εργατικό Κέντρο Σάμου.

Συσκέψεις και κλιμάκωση των πανελλαδικών κινητοποιήσεων
Στο μεταξύ οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας διοργανώνουν πανθεσσαλική σύσκεψη, σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στον Παλαμά Καρδίτσας, όπου θα συζητηθεί ο παραπέρα συντονισμός και κλιμάκωση του αγώνα». Επίσης οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών του νομού Λάρισας συνεχίζουν να έχουν τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πλατυκάμπου. Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής σε διευρυμένη σύσκεψη το Σάββατο, 20 Ιανουαρίου, στις 17.00 μ.μ. στο δημαρχείο Πτολεμαΐδας, ώστε να συντονιστούν πανελλαδικά και να καθοριστεί η δράση τους απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία αποφάσισαν οι αγρότες να βγάλουν στις 26 Ιανουαρίου τα τρακτέρ τους στους δρόμους. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν: οι Αγροτικοί Σύλλογοι Χαλκηδόνας, Πέλλας, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Σερρών, Ημαθίας και Παιονίας Κιλκίς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *