Friday , 3 May 2024

Σε αναμμένα κάρβουνα οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων για τα τέλη κυκλοφορίας

Του Γ.Κατσιάνη

Έντονη ανησυχία επικρατεί μεταξύ των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων.

Ο λόγος είναι ότι 10 ημέρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει απόφαση που να προβλέπει την μείωση τους κατά 50%, όπως ίσχυσε τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesseconomy.gr, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης δεν φέρεται διατεθειμένος μέχρι σήμερα να προχωρήσει στην σχετική μείωση, παρά τις σχετικές εισηγήσεις του γενικού γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Θ. Πετραλιά και του πρώην υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή της ΝΔ, Απόστολο Βεσυρόπουλο.

“Κάτι που είχε υποσχεθεί και δεσμευτεί η προηγουμένη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να υπάρχει ισονομία, δίκαια και ίση αντιμετώπιση των δύο κλάδων (τουριστικά και υπεραστικά λεωφορεία) ώστε να μην υπάρχει διαχωρισμός και αθέμητος ανταγωνισμός”, τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 5000/2022 για την πρώτη κατηγορία τουριστικών λεωφορείων (χωρητικότητας έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023 ανήλθαν σε 215 ευρώ και για τη δεύτερη κατηγορία (41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας ήταν 300 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *