Friday , 10 May 2024

Σε… κλοιό συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Με συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις γιορτάζουν εργαζόμενοι, ομοσπονδίες και συνδικάτα την εργατική Πρωτομαγιά και φέτος στη Θεσσαλονίκη. Έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι με προσωπικό ασφαλείας κινούνται σήμερα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Τρεις συγκεντρώσεις και πορείες

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στο ΕΚΘ. «Σήμερα, 137 χρόνια μετά από την αιματoβαμμένη Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο, την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του Εργατικού Κινήματος, τιμούμε εκείνους που βγήκαν στους δρόμους, ξεσηκώθηκαν, αντέδρασαν και πλήρωσαν με τη ζωή τους τα αιτήματα για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την καθιέρωση της 8ωρης εργασίας. 137 χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμούμε τους πρώτους εκείνους αγώνες των εργαζομένων κι όλους τους άλλους που ακολούθησαν μέχρι σήμερα», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του. Στο ίδιο σημείο θα συγκεντρωθούν ΕΔΟΘ και ΣΥΡΙΖΑ.

-Μισή ώρα νωρίτερα, στις 10:00 π.μ., άτομα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου δίνουν… ραντεβού στην Καμάρα.
-Στις 11.00 π.μ. μέλη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν στο άγαλμα του Βενιζέλου στην Αριστοτέλους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *