Thursday , 2 May 2024

Σε… πράσινο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα μετατραπεί παλαιό, εννιάροφο κτίριο

Του Γ. Κατσιάνη

Ένα μοντέρνο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων θα αντικαταστήσει σε λίγο καιρό το παλαιό εννιάροφο κτίριο, συνολικού εμβαδού 5.000 τ.μ. που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Εμμανουήλ Μπενάκη, στην Αθήνα.

H επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών Sirec Energy και Blend Development.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την ολοκλήρωση της απόκτησης του κτιρίου. Η ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχει θέσει η χώρα. Τα κτήρια εμπορικής χρήσης που δεν εντάσσονται στα προγράμματα Εξοικονομώ του υπουργείου, χρειάζονται σημαντικά κεφάλαια για την αναβάθμισή τους και η Sirec Energy στοχεύει να επενδύσει ενεργά σε αυτόν το κλάδο», τόνισε ο Investment Director & Partner της Sirec Energy, Ευάγγελος Μπάρδης.

«Χαιρόμαστε που ολοκληρώσαμε αυτή την περίπλοκη συναλλαγή που θα μας επιτρέψει να αναπλάσουμε το κτίριο με βιώσιμο τρόπο κι έτσι να συμβάλουμε περαιτέρω στην αναγέννηση του κέντρου της Αθήνας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Blend Development, Πάρις Καλλιτσάντσης,

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του έργου γίνεται μέσω του European Sustainable Investments Fund (Eu.S.I.F.) που επενδύει σε έργα αειφορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *