Thursday , 28 March 2024

Στενάζει ο κλάδος των ταξί – Μειωμένη κατά 80% η επιβατική κίνηση

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Η εξάπλωση του κορωνοϊού έπληξε και τον κλάδο των ταξί. Μιλώντας στο thesseconomy ο πρόεδρος του Σωματείου ΤΑΞΙ Θεσσαλονίκης “Ο ΕΡΜΗΣ”, Κλήμης Λεοντιάδης, τόνισε ότι “Πλέον δεν μιλάμε για τζίρο. Δεν υπάρχει εισόδημα από τα 2000 ταξί κυκλοφορούν στην πόλη μας τα 400-500 και αυτά μόλις που παίρνουν 10-20€, πτώση δηλαδή 80%”.

Οι οδηγοί ταξί ανταποκρίθηκαν στην νέα πραγγματικότητα και πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους ίδιους όσο και για το επιβατικό κοινό. “Οι συνάδελφοι σε καθημερινή πλέον βάση στο τέλος της βάρδιας αφού καθαρίσουν το αυτοκίνητο το απολυμαίνουν στο χώρο του καταναλωτικού μας συνεταιρισμού. Ο καθένας από μόνος του στο πλαίσιο και της ατομικής ευθύνης φέρει μαζί του αντισηπτικά, υγρά μαντηλάκια μάσκα,γάντια.Και βέβαια επιβιβάζουν μόνο ένα άτομο στα πίσω καθίσματα εκτός ορισμένων εξαιρέσεων (πχ.συνοδός αρρώστων ή ανήλικα παιδιά).

Αυτην την περίοδο οι πελάτες των ταξί είναι κυρίως προς νοσοκομεία, σούπερ μάρκετ και το χώρο εργασίας. Άραγε πώς θα είναι η επόμενη μέρα μετά τον κορωνοϊό; Ο πρόεδρος του σωμστείου ιδιοκτητών ταξί επισημαίνει ότι “οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Αφού αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση θα έρθει η οικονομική. Ως κλάδος έχουμε ήδη έτοιμα τα αιτήματά μας τα όποια θα συγκεντρωθούν τις επόμενες μέρες και θα κατατεθούν στην κυβέρνηση. Θα πρέπει με την χαλάρωση των μέτρων να υπάρχει η δυνατότητα και στο ταξι να μεταφέρουμε περισσότερα από 1 άτομα. Πρέπει να υπάρχει μέριμνα και για τα ταξί προμήθειας υλικών προστασίας(μάσκες,γάντια,αντισηπτικά κτλ).γ). Θα ζητήσουμε φορολογικές ελαφρύνσεις (πχ ΦΠΑ,φόρος εισοδήματος,προκαταβολή φόρου ) και όχι μόνο αναστολή πληρωμών γιατί όλα θα μαζευτούν στο τέλος του χρόνου και εκεί θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, πόσο μάλλον αν έχουμε δεύτερο κύμα της πανδημίας”.

Οι οδηγοί ταξί ζητούν επιτακτικά πλέον επιδότηση αντικατάστασης αυτοκινήτων και είσοδο των ταξί στη πόλη 24 ώρες στις λεωφορειογραμμές. “Όλα αυτά θα γίνουν πιο συγκεκριμένα και θα σταλούν στα συναρμόδια Υπουργεία” σημειωσε ο κ. Λεοντιάδης και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του που όλο αυτό το διάστημα και με κίνδυνο τη ζωή τους είναι στο δρόμο και εξυπηρετούν τον κόσμο με όλες τις αντίξοες συνθήκες. “Για μένα και αυτοί είναι ήρωες όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές, τα σώματα ασφαλείας και οι υπάλληλοι των σούπερ μάρκετ” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *