Tuesday , 7 May 2024

Στις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Θεσσαλονίκης

Του Γ.Κατσιάνη

Στις αρχές Ιουνίου θα τεθεί σε λειτουργία το Κέντρο Βεβαίωσης και Είσπραξης (ΚΕ.Β.ΕΙΣ.) Θεσσαλονίκης.

Αυτό ανακοίνωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην TV100.

“Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης του κτιρίου. Αρχές Ιουνίου θα το παραλάβουμε”, δήλωσε ο κ. Πιτσιλής ενώ υπογράμμισε ότι στην ΔΟΥ Αμπελοκήπων, θα στεγαστεί το Κέντρο Φορολογίας Κεφαλαίου (ΚΕ.ΦΟΚ.).

Όσον αφορά τα κενά που καταγράφονται σε προσωπικό, ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι οι προσλήψεις γίνονται με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

“Έχει σημασία να αξιοποιούμε τα στελέχη μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως για παράδειγμα στον φορολογικό έλεγχο”, σημείωσε.

Η συνάντηση Πιτσιλή με προϊσταμένους των ΔΟΥ

Προηγουμένως, ο κ. Πιτσιλής είχε συνάντηση στο Εμπορικό ΕΒΕ και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με προϊσταμένους των ΔΟΥ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μείωση της επισκεψιμότητας των πολιτών στις εφορίες, λόγω των ψηφιακών εφαρμογών.

“Tην νέα μας εφαρμογή, το myAADEapp, την έχουν κατεβάσει 400.000 συμπολίτες μας και θέλουμε να εξελιχθεί σε ψηφιακό βοηθό ως προς την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *