Saturday , 4 May 2024

Στον έλεγχο Σαββίδη και επισήμως η ΟΛΘ Α.Ε. – Θα καταθέσει Δημόσια Πρόταση

Κύριος μέτοχος της ΟΛΘ Α.Ε. είναι πλέον και επισήμως ο Όμιλος Σαββιδη και βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας επειδή κατέχει έμμεσα ποσοστό 67% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της ΟΛΘ Α.Ε. κατέστη υπόχρεος για την υποβολή Δημόσιας Πρότασης, καθώς υπερέβη το κρίσιμο όριο του ενός τρίτου (1/3) του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου.

Όπως ανακοίνωσε η ΟΛΘ Α.Ε. σε ενημέρωση που έλαβε σήμερα από τον μέτοχό της SOUTH EUROPE GATEWAY THESSALONIKISEGT (SEGT), η εταιρεία Belterra Investments, με έδρα την Κύπρο, προχώρησε στην απόκτηση από την εταιρία Helanor του εναπομείναντος 70% των μετοχών της εταιρίας Melbery, με έδρα την Κύπρο, σε εκτέλεση του από 1/2/2021 Συμφωνητικού Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA) μεταξύ της Belterra και της Helanor μετά την σχετική αναγκαία έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Δημόσια Πρόταση θα ανακοινωθεί προσεχώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τα οριζόμενα στον Ν. 3461/2006, ενώ η Αγοράστρια Belterra, με βάση ενημέρωση στην οποία προέβη προς την Διοίκηση της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε., αναφέρει πως δεν έχει πρόθεση εξόδου της εισηγμένης από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Πριν το παραπάνω συμφωνητικό η Belterra κατείχε αμετάβλητα από την 23/3/2018, ημερομηνία της ιδιωτικοποίησης της ΟΛΘ Α.Ε., έως σήμερα, το 30% των μετοχών της Melbery, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 66,67% της SEGT, η οποία κατέχει αμετάβλητα από την 23/3/2018, το 67% των μετοχών της εισηγμένης ΟΛΘ Α.Ε.

Στην SEGT συμμετέχει επίσης με το εναπομείναν 33,33%, αμετάβλητα από την 23/3/2018 έως σήμερα, η Terminal Link Grèce SAS, η οποία ανήκει κατά 100% στην Terminal Link SAS.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, εκ νέου πως, η Αγοράστρια Belterra, η Πωλήτρια Helanor και η Melbery δεν κατέχουν, ούτε κατείχαν άμεσα μετοχές της ΟΛΘ Α.Ε. καθώς και ότι η Belterra έχει ελέγχοντα τελικό δικαιούχο (Ultimate Βeneficial Owner) τον κ. Νίκο Σαββίδη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *