Sunday , 5 May 2024

Στον όμιλο Grimaldi το λιμάνι του Ηρακλείου

Του Γ.Κατσιάνη

Μετά την Ηγουμενίτσα, ο όμιλος Grimaldi ανακοίνωσε σήμερα ότι απέκτησε το 67% του μετοχικού κεφαλαίου και του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ Α.Ε.).

Η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και των εταιρειών «Grimaldi Euromed S.p.A.» και «Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε.», έναντι συνολικού τιμήματος 80 εκατ. ευρώ, σηματοδοτεί την εκκίνηση για τη μετάβαση του λιμανιού του Ηρακλείου σε μια νέα πορεία ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η ΟΛΗ Α.Ε. αποκτά έναν ισχυρό μέτοχο και το ΤΑΙΠΕΔ, που διατηρεί το 33% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού, έναν στρατηγικό εταίρο.

“Μέσω επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σχεδιάζουμε να καταστήσουμε το λιμάνι του Ηρακλείου ένα πραγματικά πράσινο λιμάνι αλλά και ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη λιμενική βιομηχανία της Μεσογείου. Όλα αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα υψηλότερη ποιότητα υπηρεσιών, περισσότερες εμπορικές ροές, περισσότερο τουρισμό, περισσότερες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας, περαιτέρω ανάπτυξη για την πόλη του Ηρακλείου, την Κρήτη και την Ελλάδα συνολικά”, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Grimaldi Euromed S.p.A, Emanuele Grimaldi.

Να σημειωθεί ότι η σύμβαση αγοραπωλησίας των μετοχών θα υπογραφεί μετά την έγκριση της διαγωνιστικής διαδικασίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *