Friday , 10 May 2024

Στους δρόμους κατεβαίνουν οι πλημμυροπαθείς της Λάρισας, παρά την δέσμευση Μητσοτάκη για “γρήγορη ανακούφιση”

Του Γ.Κατσιάνη

Στις 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από την Λάρισα ότι “η χώρα έχει και τις οικονομικές δυνατότητες αλλά και το μηχανισμό γρήγορης αρωγής, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που επλήγησαν να βρουν γρήγορα την ανακούφιση που μπορεί να τους προσφέρει το κράτος”.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, χιλιάδες πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας εξακολουθούν να δίνουν τον δικό τους αγώνα επιβίωσης, χωρίς να έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ από το βοήθημα των 6.600 ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και το συλλαλητήριο που διοργανώνουν αύριο, Πέμπτη η Επιτροπή Αγώνα Πλημμυροπαθών και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΛ).

Το αγωνιστικό ραντεβού δίνεται στις 11 το πρωί, στον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου- Αγιάς στην παλιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου.

“Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια. Να υπάρχει άμεσα οικονομική στήριξη όλων των πληγέντων αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και επιχειρήσεων ώστε να καλυφθούν τα έξοδα για τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες και εργασίες που πρέπει να γίνουν”, ζητούν, μεταξύ άλλων, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *