Saturday , 4 May 2024

Στο μαρτύριο της…σταγόνας υποβάλλει δανειολήπτη εδώ και 40 ημέρες, εισπρακτική εταιρεία

Του Γ. Κατσιάνη

Τελειωμό δεν έχει ο Γολγοθάς του δανειολήπτη, ο οποίος αναμένει το «πράσινο φως» από γνωστή εισπρακτική εταιρεία (σ.σ. το όνομα της βρίσκεται στην διάθεση μας) για να ενταχθεί σε πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών.

Την περίπτωση έφερε στο «φως» το thesseconomy.gr (Εγκλωβισμένοι στον “ιστό” των εισπρακτικών εταιριών χιλιάδες δανειολήπτες – Thesseconomy), καταδεικνύοντας την αναλγησία των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα και βάρος των δανειοληπτών. 

Του λόγου το γεγονός επιβεβαιώνει και το γεγονός ότι 40 ημέρες μετά την έναρξη της διαδικασίας, ο άτυχος πολίτης εξακολουθεί να είναι σε… αναμονή.  

«Τις προάλλες, μου τηλεφώνησε υπάλληλος της εισπρακτικής για να με ενημερώσει ότι η διαδικασία αξιολόγησης του αιτήματος που υπέβαλλα στις αρχές Νοεμβρίου είναι σε εξέλιξη και μου ζήτησε τον τελευταίο λογαριασμό μισθοδοσίας στην επιχείρηση όπου εργάζομαι», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο καταγγέλλων.

Για την ιστορία, πάντως, ο δανειολήπτης έχει υποβάλλει ήδη το εκκαθαριστικό δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και την αστυνομική του ταυτότητα στην συγκεκριμένη εταιρεία.  

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το υπουργείο Ανάπτυξης επέβαλε πρόστιμο, ύψους 670.000 ευρώ στις εισπρακτικές εταιρείες doValue Greece και Cepal Hellas για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις οφειλετών περί ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες είχαν υποβληθεί σε ρύθμιση.                                                                                                                              

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *