Sunday , 5 May 2024

Στο ρυθμό του 8ου Συνεδρίου Νέων Ευρωπαίων η Θεσσαλονίκη

Μένεις ακόμα στο σπίτι των γονιών σου;

Αντιμετωπίζεις καθημερινά επισφαλείς συνθήκες εργασίας με χαμηλόμισθες δουλειές, βραχυπρόθεσμες συμβάσεις ή και απλήρωτη πρακτική άσκηση;

Νιώθεις άγχος και αβεβαιότητα για το μέλλον;

Αν όλα αυτά σου ακούγονται γνώριμα, είναι επειδή όντως πρόκειται για τη διαδεδομένη πραγματικότητα των νέων σε όλη την Ευρώπη.

Η πρόκληση της ανεξάρτητης διαβίωσης που έχει εξελιχθεί σε καθοριστικό χαρακτηριστικό αυτής της γενιάς, είναι το θέμα του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας», στο «Ολύμπιον».

Η πόλη με το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, υποδέχεται περίπου 100 νέες και νέους από 31 χώρες της Ευρώπης που εκτός από πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, βιώνουν παντού παρόμοιες καταστάσεις.

Στο πλαίσιο του 8ου συνεδρίου νέων ευρωπαίων θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις.

Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η εκδήλωση με τίτλο “Σε κάθε γωνιά της πόλης η Ιστορία” το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, στις οκτώμισι το βράδυ, στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (Σπανδωνή 2).

Να σημειωθεί ότι το συνέδριο διοργανώνει το ίδρυμα Χάινριχ Μπελ – Θεσσαλονίκη, το Πράσινο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα (GEF) και οι Νέοι Ευρωπαίοι Πράσινοι (FYEG).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *