Saturday , 4 May 2024

Συμβούλιο ΠΟΞ: Θετικές προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό το 2022

Θετικές είναι οι προβλέψεις για την τουριστική κίνηση στη χώρα μας, τόσο στην επικείμενη περίοδο των εορτών, όσο και στη θερινή σεζόν του 2022, όπως τονίστηκε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των Προέδρων Ξενοδοχειακών Ενώσεων της ΠΟΞ που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia, παρουσία του υπουργού Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε από ΣΕΤΕ, ΤτΕ αλλά και τις προβλέψεις, θα αγγίξουμε τουριστικά έσοδα 12 δισ. ευρώ το 2021, ενώ η σεζόν ακόμα τρέχει αν και είναι Νοέμβριος. Η σεζόν πήγε πολύ καλά και τα μηνύματα για την επόμενη είναι πολύ θετικά. Στόχος μας είναι η επιμήκυνση της σεζόν και η ανάδειξη των ορεινών προορισμών” τόνισε ο υπουργός τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

“Ο τουρισμός άντεξε, συμβάλλοντας στην επανεκκίνηση της οικονομίας, προχωράμε αποφασιστικά”, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης.

“Τα μηνύματα και οι ενδείξεις που έχουμε για το 20ημερο των γιορτών και την κίνηση στους ορεινούς προορισμούς είναι ενθαρρυντικά. Η σεζόν εξελίχτηκε πολύ ικανοποιητικά. Αυτό που μας απασχολεί είναι το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων ενώ θα θέσουμε στον υπουργό και το ζήτημα να υπάρξει «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος.

“Ο τουρισμός εδώ και επτά χρόνια έχει μία μεγάλη δυναμική, την οποία ανέκοψε σε κάποιο βαθμό η πανδημία αλλά άντεξε και θα ανακάμψει πλήρως το 2022. Χρειάζεται σχέδιο, στρατηγική, αλλαγή μυαλών και σκέψης με ενίσχυση των υποδομών και στροφή στην ποιότητα. Το brand Ελλάδα μετράει διεθνώς, η χώρα μας αντιμετωπίζεται σαν ασφαλής προορισμός, χρειάζεται να δώσουμε έμφαση και στην διαφοροποίηση του τουριστικού προιόντος ” υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος.

“Θα τρέξουμε άμεσα καμπάνια για την ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού σε ορεινούς προορισμούς όπως η Δυτική Μακεδονία, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και η Ήπειρος. Στόχος είναι η επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν”, επισήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, πρόεδρος του ΕΟΤ, ενώ ο ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός εκτίμησε ότι “είμαστε περίπου στο 50% του 2019, η σεζόν εξελίχθηκε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *