Friday , 3 May 2024

Συσκευή που μετρά τον δείκτη δυσφορίας σε εσωτερικούς χώρους κατασκεύασε εταιρεία από την Θεσσαλονίκη

Του Γ.Κατσιάνη

Μια πρωτοποριακή συσκευή που καταγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στους εσωτερικούς χώρους, σε περιόδους καύσωνα και παγωνιάς, κατασκεύασε μια εταιρεία από τη Θεσσαλονίκη. 

Ο λόγος για την ELBIS, η οποία δημιούργησε το “S2W-Comfort”, μια συσκευή χαμηλής κατανάλωσης που καταγράφει τον δείκτη δυσφορίας σε ξενοδοχεία, κατοικίες, παιδικούς σταθμούς, οίκους ευγηρίας, χώρους αναμονής και νοσηλείας.

Πως λειτουργεί

Το μεγάλο πλεονέκτημα της συσκευής είναι ότι καλύπτει όλο το εύρος των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας με μεγάλη ακρίβεια και προσομοιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη αίσθηση.

Μέσω ασύρματου δικτύου, το “S2W-Comfort” στέλνει τα δεδομένα στον κεντρικό server και αποθηκεύονται σε PC ή tablet ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα στον χρήστη.

Επίσης, μέσω εφαρμογής για Android και iOS κινητά ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τον δείκτη δυσφορίας ενώ υπάρχει η δυνατότητα ειδοποίησης στις περιπτώσεις σφάλματος και συναγερμού.

Η συσκευή λειτουργεί με καλώδιο USB ή με τρεις μπαταρίες, τύπου ΑΑΑ, η διάρκεια των οποίων ξεπερνά τον ένα χρόνο.

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το site της εταιρείας Αρχική σελίδα > Elbis – Intelligent Electronic Systems

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *