Friday , 16 October 2026

Σχολή Εκπαίδευσης Ανέργων ιδρύεται στη Θεσσαλονίκη με πρωτοβουλία γνωστού επιχειρηματία

Του Γ.Κατσιάνη

Ως πρόεδρος του ΣΕΒΕ, πρωτοστάτησε στην ανάδειξη της τεχνικής εκπαίδευσης ως εναλλακτικής οδού για την επαγγελματική αποκατάσταση των νέων.

Ως επιχειρηματίας, κάνει πράξη το όραμα του για σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή.

Ο λόγος για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε., Σίμο Διαμαντίδη, ο οποίος προχωρά στην ίδρυση Σχολής Εκπαίδευσης Ανέργων, σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σχολή θα λειτουργήσει τον ερχόμενο μήνα στην ανατολική Θεσσαλονίκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της λειτουργίας ακαδημιών μέσα στις επιχειρήσεις, φέρνοντας την εκπαίδευση κοντά στις πραγματικές συνθήκες παραγωγής.       

Αντικείμενο της εκπαίδευσης θα είναι η ραφή υλικών, μια πρακτική ειδικότητα με εφαρμογή στην παραγωγική δραστηριότητα.

Ελπίζω η δράση αυτή να βρει και άλλους μιμητές…                                                

Check Also

ΣτΕ: Με απόφαση – σταθμό «μπλοκάρει» πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας για χρέη στο δημόσιο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έβαλε τέλος στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το …