Monday , 13 May 2024

Την παρέμβαση Μητσοτάκη για την άρση του απαγορευτικού στον Έβρο, ζητούν οι κυνηγοί

Του Γ.Κατσιάνη

Στα… κάγκελα βρίσκονται, εδώ και δύο εβδομάδες, οι κυνηγοί στον Έβρο, μετά την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη να απαγορεύσει το κυνήγι σε όλο το νομό, εκτός του αγριόχοιρου (Sus scrofa).

Με επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης χαρακτηρίζει “άδικη” την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την περιφερειακή ενότητα Έβρου, δηλαδή και στις εκτάσεις οι οποίες δεν επλήγησαν καθόλου από τις πυρκαγιές.

“Η απαγόρευση της θήρας σε όλη την έκταση του νομού μας προκαλεί την εύλογη αντίδραση των κυνηγών, οι οποίοι βιώνουμε ως άδικη την χωρίς αιτιολογία απαγόρευση της θήρας σε όλο τον νόμο και πιστεύουμε ότι αποτελεί άνιση μεταχείριση μας σε σχέση με άλλες πληγείσες περιοχές της Ελλάδας (όπως η Ρόδος όπου απαγορεύτηκε η θήρα μόνο στις καμένες εκτάσεις)”, τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Επιπλέον, καλούν την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος να προχωρήσει σε τροποποίηση της σχετικής απόφασης, ώστε να επιτραπεί το κυνήγι στην υπόλοιπη έκταση του νομού Έβρου η οποία δεν έχει πληγεί, “καθώς δεν υπάρχει καμία ανάγκη και λόγος συνολικής απαγόρευσης του κυνηγιού σε ολόκληρο το νομό μας”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης (ΚΟΜΑΘ), η οποία κάνει λόγο για “πρωτοφανή αδικία” σε βάρος του κυνηγετικού κόσμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *