Wednesday , 1 May 2024

Το πάθημα ενός απατεώνα

Του Γ.Κατσιάνη

Αποκαλυπτική του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από τα υποψήφια θύματα τους, είναι η παρακάτω περίπτωση που κατέγραψε αναγνώστης του thesseconomy.gr.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο καταγγέλων ανήρτησε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα, στην οποία δήλωνε ότι πουλάει το αυτοκίνητο του.

“Μου τηλεφωνεί ο κ. Γιώργος (69…), ενδιαφέρεται και θέλει να αγοράσει το αυτοκίνητό μου. Ζητά καλύτερη τιμή, ΟΚ του κάνω μια πρόταση. Την αποδέχεται με χαρά. Θέλει άμεσα να κλείσει το αυτοκίνητο. Χωρίς να το δει. Με εμπιστεύεται. Άλλωστε μου λέει ότι είναι στους Παξούς”, τονίζει ο καταγγέλων.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος αγοραστής εμφανίζεται διατεθειμένος να καταθέσει άμεσα τα μισά λεφτά.

“Θα πας μου λέει σε ένα ΑΤΜ (γνωστής τράπεζας) και θα πάρεις άμεσα τα χρήματα. Θα βάλεις την κάρτα σου, θα σου δώσω εγώ ένα κωδικό και θα σε καθοδηγήσω πως θα γίνει η διαδικασία. Παίρνω το αυτοκίνητο και πάμε με τη γυναίκα μου στο ΑΤΜ”, σημειώνει ο καταγγέλων.

Ωστόσο, λίγο πριν κάνει την κατάθεση, η σύζυγος του υποψιάζεται ότι “κάτι βρωμάει στην ιστορία, ψάχνουμε και το τηλέφωνό του στο διαδίκτυο και υπάρχει μια αναφορά ότι είναι απατεώνας”.

“Μόλις τον πίεσα για να μου εξηγήσει πιο αναλυτικά τη διαδικασία, όταν του είπα ότι δεν βάζω την κάρτα μου και αν θέλει να μου κάνει απλά κατάθεση σε λογαριασμό, ζορίστηκε…και μου έκλεισε το τηλέφωνο. Αν προχωρούσα…απλά θα μου άδειαζε το λογαριασμό”, υπογράμμισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *