Thursday , 2 May 2024

Τριάντα «Mικροί Έλληνες παραγωγοί» αναδεικνύουν και προωθούν τα τοπικά ελληνικά προϊόντα

Τριάντα μικρές παραγωγικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό την ανάδειξη και προστασία της ελληνικότητας και ποιότητας των προϊόντων που παράγουν. Είναι οι «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί». Πρόκειται κυρίως για μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται από τον Έβρο ως την Κρήτη.

Η ιδέα του σήματος «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί»
Οι «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί» όπως υποστηρίζουν «βλέποντας και ζώντας σε καθημερινή βάση τις ανάγκες του κλάδου, και οι οποίοι αποτελούμε τη «ραχοκοκαλιά» της ελληνικής οικονομίας, προχωρήσαμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία θα βοηθήσει στην αναγνώριση, στη στήριξη και την ανάπτυξη των μικρών παραγωγών που μοχθούμε σε καθημερινή βάση να παράγουμε ελληνικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, στηρίζοντας τόσο την τοπική κοινωνία αλλά και την ελληνική οικονομία».

Μια ιδιωτική πρωτοβουλία
«Είμαστε 30 μέλη από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο που αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γνωρίσουν οι καταναλωτές εμάς και τα προϊόντα μας και να κάνουμε κάποιες δράσεις», ανέφερε η κ. Αγγελική Παπαράδη μέλος της πρωτοβουλίας «Μικροί Έλληνες Παραγωγοί». Τόνισε πως «οι Μικροί Έλληνες Παραγωγοί είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα. Για να γίνει κάποιος μέλος έχουμε θεσπίσει ένα κανονισμό βάση του οποίου γίνεται ένα είδος σαν πιστοποίηση. Δηλαδή ελέγχεται κάποιος για να ενταχθεί στην πρωτοβουλία. Ελέγχεται για τη νομιμότητα της επιχείρησής του, ελέγχεται για το εάν εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία ανάλογα με τα προϊόντα που παράγει και ελέγχεται για τα προϊόντα του από ποιοτικές πλευρές για να μπορέσει να ενταχθεί. Από τη στιγμή που εντάσσεται μπορεί να συμμετέχει σε όλες τις δράσεις».

Στόχος τα ελληνικά προϊόντα
Όσον αφορά το πώς θα επιλέγουμε τα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα η κ. Παπαράδη ήταν σαφής. Όπως τόνισε «αν όντως μας ενδιαφέρει να επιλέξουμε ένα ελληνικό προϊόν, πρέπει πάντα να διαβάζουμε λεπτομερώς την ετικέτα, να κάνουμε έρευνα γιατί η αγορά είναι κατακλυσμένη από εισαγόμενα προϊόντα που θυμίζουν ελληνικά, αλλά αν διαβάσει κανείς την ετικέτα θα καταλάβει ότι δεν είναι ελληνικής παραγωγής. Επομένως πρέπει να διαβάζουμε σωστά την ετικέτα να αναζητούμε την χώρα προέλευσης-συσκευασίας παραγωγής για να είμαστε βέβαιοι ότι ένα προϊόν είναι ελληνικό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *