Sunday , 5 May 2024

Υπουργός Άμυνας της Κύπρου για εισβολή του “Αττίλα”: “Η γνώση της ιστορίας ερμηνεύει τις όψεις του παρόντος και συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος”

Του Γ.Κατσιάνη

Διήμερη επίσκεψη σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Το πρωί, παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στην πλατεία Πεσόντων και Αγνοουμένων Πολεμιστών Κύπρου, στις Σέρρες και κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των πεσόντων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, τον Ιούλιο του 1974.

“Η γνώση της ιστορίας μας αποτελεί απαραίτητο στοιχείο, αφού ως δίοδος επικοινωνίας με το πολυσύνθετο ιστορικό παρελθόν, ερμηνεύει τις όψεις του παρόντος και συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση του μέλλοντος”, τόνισε ο κ. Γιωργάλλας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Σερρών ,Αλέξανδρο Χρυσάφη ενώ επισκέφτηκε τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών νομού Σερρών και τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Σερρών “Αντγος Κατσάνης”.

Αύριο, Κυριακή στις 10 το πρωί ο κ. Γιωργάλλας θα παραστεί στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης για τα θύματα του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του ’74.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *