Sunday , 5 May 2024

Χριστούγεννα 2023: Αυξημένα από σήμερα τα μέτρα της Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο– Σε ισχύ έως τις 7 Ιανουαρίου

Από σήμερα και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας στους δρόμους όλης της χώρας κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων.

Εντατικοί έλεγχοι τις ημέρες εισόδου-εξόδου
Τα μέτρα αναμένεται να κλιμακωθούν τις ημέρες μαζικής εξόδου-εισόδου των οχημάτων από και προς τα μεγάλα αστικά κέντρα. Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, έχει εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο τροχονομικών δράσεων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Στο… δρόμο άνδρες της τροχαίας
Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην προληπτική και αποτρεπτική παρουσία, μέσω της διενέργειας τροχονομικών ελέγχων και ελέγχου μέθης (αλκοτέστ) με σκοπό την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» παραβάσεων, που αποτελούν τις βασικότερες αιτίες, κυρίως των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων».

Στοπ σε φορτηγά άνω των 3,5 τόνων κατά την εορταστική περίοδο
Εκτός από τα μέτρα για την ασφαλέστερη κίνηση των εκδρομέων κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων θα ισχύσει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων. Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών ισχύει σήμερα, Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 και την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024, από τις 16:00 μ.μ. έως 22:00 μ.μ. καθώς και το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2023 και το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023 από τις 08:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ.
Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023, τη Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024 και την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 από τις 15:00 μ.μ έως τις 21:00 μ.μ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *