Thursday , 2 May 2024

Από την μία, χωρίς καύσιμα(!) τα υπηρεσιακά οχήματα των εφοριακών και από την άλλη,παρακολουθήσεις με drones!

Του Γ. Κατσιάνη

Τις προάλλες, ο πρόεδρος του συλλόγου των εφοριακών υπαλλήλων στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, Μενέλαος Παπαποστόλου αποκάλυψε στην TV100 ότι από την αρχή του 2024 μέχρι σήμερα, τα υπηρεσιακά οχήματα των ΔΟΥ παραμένουν χωρίς καύσιμα λόγω αδυναμίας διεξαγωγής του σχετικού διαγωνισμού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εφοριακοί να βάζουν από την τσέπη τους, χρήματα για να πραγματοποιήσουν ελέγχους με τα προσωπικά τους οχήματα!

Μαθαίνω ότι αυτή η αποκάλυψη ενόχλησε κάποιους, οι οποίοι δεν θέλουν να δημοσιοποιούνται αδυναμίες που δείχνουν ότι κάποιες οικονομικές υπηρεσίες του δημοσίου δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τα δεδομένα της εποχής.

Η άλλη όψη

Ωστόσο, η κατάσταση αυτή δεν ισχύει για όλες τις υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thesseconomy.gr, υπάρχουν υπηρεσίες του ελεγκτικού μηχανισμού όπου τα εντάλματα για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών, όπως ελαστικά και καύσιμα, εκδίδονται άμεσα και όχι μετά από τρείς και τέσσερις μήνες.

Επιπλέον, το επόμενο διάστημα, υπηρεσία που διενεργεί οικονομικούς ελέγχους θα εξοπλιστεί με σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης, όπως για παράδειγμα drones, γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά τον ρόλο της στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.

Συνεπώς, είναι αναγκαία η εναρμόνιση των συνθηκών λειτουργίας των ελεγκτικών υπηρεσιών σε μία κοινή πορεία.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *