Tuesday , 7 May 2024

Ψήφος εμπιστοσύνης των Βορειοευρωπαίων στην Ελλάδα για την αγορά εξοχικής κατοικίας

Όλο και περισσότεροι ξένοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα, με τα προσφερόμενα ακίνητα να καλύπτουν όλα τα βαλάντια.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της GEOAXIS, Γιάννης Ξυλάς, κατά την διάρκεια των εργασιών του 24ου συνεδρίου της Prodexpo, η κτηματαγορά βιώνει το απόλυτο ριμπάουντ σε σχέση με το 2014, με τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα.

Αναλύοντας τα αποτελέσματα από το παρατηρητήριο για τις εξοχικές κατοικίες που έχει δημιουργήσει η GEOAXIS, ο κ. Ξυλάς είπε πως σε Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και Τζια, οι πολυτελείς θερινές κατοικίες πωλούνται πάνω από 5.000 ευρώ/ τ.μ., υπάρχει όμως προϊόν και για πιο μικρά πορτοφόλια, όπως για παράδειγμα στη Σέριφο.

Ωστόσο, έκρουσε το καμπανάκι για την Μύκονο και τη Σαντορίνη, που εμφάνισαν για πρώτη φορά μείωση αφίξεων και πληροτήτων, λέγοντας πως υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τις υποδομές (νερό, καθαριότητα, δρόμοι).

Από την πλευρά του ο  Founding Partner της Elxis Greek Real Estate Services,Γιώργος Γαβριηλίδης, ανέφερε ότι υπάρχει μια συνέχιση της αυξητικής καμπύλης στις πωλήσεις, κάνοντας λόγο για αύξηση της τάξης του 35% στις ξένες επενδύσεις σε ακίνητα, με τις τιμές να σκαρφαλώνουν κατά 12,5% σε σχέση με πέρυσι.

«Περίπου 3 εκατομμύρια Βορειοευρωπαίοι ψάχνουν να επενδύσουν σε ακίνητα», τόνισε ο κ. Γαβριηλίδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *