Saturday , 4 May 2024

Όλα για όλα τα δίνει η κυβέρνηση για την επανεκλογή Αγοραστού στη Θεσσαλία- “Απόπειρα χειραγώγησης” των εκλογέων, καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

Του Γ. Κατσιάνη

Όλα τα μέσα και τις μεθόδους χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κερδηθεί η εκλογική “μάχη” στην περιφέρεια Θεσσαλίας.

Σήμερα, Παρασκευή επισκέπτεται τη Λάρισα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για να στηρίξει την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού.

Χθες, η επικεφαλής της παράταξης “Ενωμένοι Θεσσαλοί” (και ανιψιά του “γαλάζιου” πρώην δημάρχου Λαρισαίων), Ελευθερία Τζανακούλη εξέφρασε την στήριξη της στην υποψηφιότητα του κ. Αγοραστού, με το σκεπτικό ότι “ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μετά τις καταστροφές έδωσε το παρόν, παραδέχτηκε αστοχίες και ελλείψεις. Είπε ότι έλαβε το μήνυμα”.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε από την Λάρισα ότι “το αποτέλεσμα της κάλπης είναι ευνόητο πως είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ταχύτητα και την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων (των αποζημιώσεων) που μόλις εξαγγείλαμε”.

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη ότι “είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε, ως κυβέρνηση, ότι μπορούμε να έχουμε ανθρώπους με τους οποίους μπορούμε να συνεννοηθούμε και οι οποίοι συμμερίζονται και το αναπτυξιακό μας πρόγραμμα, αλλά θα έλεγα και τη γενικότερη φιλοσοφία μας για το πώς πρέπει να ασκείται η διοίκηση σε όλα τα επίπεδα”.  

Ύστερα απ’ όλα αυτά αναρωτιέται κανείς πόσο χαμηλά μπορεί να φτάσει η κεντρική διοίκηση προκειμένου να εκβιάσει και να χειραγωγήσει χιλιάδες πλημμυροπαθείς, πολλοί εκ των οποίων, 40 ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ;

“Αυτές οι συμπεριφορές από πλευράς της κυβέρνησης στην ουσία καθιστούν την αυτοδιοίκηση «ετεροδιοίκηση» και «παραπαίδι» του κεντρικού κράτους”, σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό η γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη και τον καλεί να εξηγήσει πως “αιτιολογεί τη συμπεριφορά, τόσο του ίδιου, όσο και κυβερνητικών στελεχών που καταφανώς αντιμετωπίζουν την τοπική αυτοδιοίκηση ως ‘’λάφυρο’’. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *