Thursday , 25 April 2024

Έκτακτες αιμοδοσίες για τους δεκάδες τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών

Έκτακτες αιμοδοσίες διοργανώνονται σήμερα (Πέμπτη 2 Μαρτίου) και αύριο σε όλη την Ελλάδα για να καλυφθούν οι ανάγκες αίματος για τους δεκάδες τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Λάρισα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απευθύνει έκκληση προς όλους τους πολίτες της. Σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ, οργανώνεται έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία στα νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας που εποπτεύουν οι δυο Υγειονομικές Περιφέρειες. Οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, μπορούν να προσέλθουν σήμερα και αύριο στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης:
-Νοσοκομείο Παπαγεωργίου (περιφερειακή οδός)
-Νοσοκομείο Παπανικολάου (Εξοχή)
-Ψυχιατρικό Νοσοκομείο (Λαγκαδά 196)
-Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς (Εθνικής Αμύνης 41)
-Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος (Ελένης Ζωγράφου 2)
-Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (Σ. Κυριακίδη 1)
-Νοσοκομείο Ιπποκράτειο (Κωνσταντινουπόλεως 49)
-Νοσοκομείο Άγιος Παύλος (Εθνικής Αντιστάσεως 161)
-Νοσοκομείο Θεαγένειο (Αλεξ. Συμεωνίδη 2)
Με ανακοίνωσή του το Θεαγένειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης γνωστοποιεί ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αιμοδοτήσουν στη Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου η οποία θα λειτουργήσει εκτάκτως και το Σάββατο 4/3 και Κυριακή 5/3 από τις 10:00 πμ έως τις 13:00 μ.μ.

Στην Πιερία:
-Νοσοκομείο Κατερίνης (6ο χλμ. Κατερίνης – Αρωνά, Δ.Δ. Νέο Κεραμίδι)
Στην Ημαθία:
-Νοσοκομείο Βέροιας (Συνοικισμός Παπάγου)
-Νοσοκομείο Νάουσας (Αφων Λαναρά & Φ. Πεχλιβάνου 3)
Στην Πέλλα:
-Νοσοκομείο Έδεσσας (Τέρμα Εγνατίας)
-Νοσοκομείο Γιαννιτσών (Τέρμα Σεμερτζίδη)

Στις υπόλοιπες περιοχές
Οι κάτοικοι του Κιλκίς, των Σερρών και της Χαλκιδικής μπορούν να δώσουν αίμα στην τακτική αιμοδοσία των νοσοκομείων των περιοχών τους.

Στη Λάρισα
Την ίδια ώρα η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. διοργανώνει σήμερα έκτακτη αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, από τις 9.00 π.μ. -2.00 μ.μ. από τα δύο νοσοκομεία της πόλης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Στην Αττική
Με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη σήμερα διοργανώνεται έκτακτη αιμοδοσία στην Αττική σε συνεργασία με τη μονάδα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Λαϊκό»,και θα πραγματοποιηθεί από τις 9.00 το πρωί έως και τις 1.30 μετά το μεσημέρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *