Saturday , 20 April 2024

Ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν υπέβαλλε φορολογική δήλωση

Με ρυθμό…χελώνας συνεχίζεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2018, παρά το γεγονός ότι υπολείπονται μόλις δύο εβδομάδες (29 Ιουλίου) για να εκπνεύσει η σχετική προθεσμία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από το σύνολο των 6,5 εκατ. φορολογούμενων μόλις 4,6 εκατ. (70%) έχουν διευθετήσει την σχετική υποχρέωση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σχεδόν δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τη δήλωση τους, τις επόμενες 14 ημέρες.

Από το σύνολο των φορολογικών δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα, η συντριπτική τους πλειοψηφία (2,6 εκατ.) είναι μηδενικές, οι 716.000 ήταν πιστωτικές, με την μέση επιστροφή του φόρου να είναι στα 310 ευρώ ενώ 1,3 εκατ. φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν κατά μέσο φόρο που ανέρχεται στα 850 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουλίου, Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου ενώ όσοι υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση τους, θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 100 ως 500 ευρώ.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *