Thursday , 25 April 2024

“Έρχεται” παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές

Του Γ. Κατσιάνη

Την πρόθεση της κυβέρνησης να παρατείνει και στο β’ εξάμηνο τον μειωμένο ΦΠΑ (13%) στην εστίαση, στις μεταφορές, στα γυμναστήρια, στους κινηματογράφους και στα θέατρα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ), ο κ.Σταϊκούρας τόνισε ότι “βούλησή μας είναι να επεκτείνουμε (σ.σ. το μέτρο)”.

“Αν το επεκτείνουμε, πρέπει να κόψουμε κάτι άλλο, το οποίο είναι 250 με 300 εκατ. ευρώ”, σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει “άλλη μια ανακούφιση” προς τις ευπαθείς ομάδες, το επόμενο διάστημα.

“Είμαστε σε πόλεμο. Θα υπάρχουν σοβαρές οικονομικές απώλειες, τις οποίες θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε. Λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Οι μικρομεσαίοι δεν θα αντέξουν για πολύ”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες.

“Χωρίς στοχευμένα μέτρα στήριξης οι μικρομεσαίοι δεν θα αντέξουν για πολύ”, τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, εκτιμώντας ότι ο πληθωρισμός μπορεί να φτάσει και το 9% τους επόμενους μήνες και πως αν δεν υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις, το 30% με 35% των επιχειρήσεων θα κατεβάσει ρολά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *