Friday , 19 April 2024

“Αν είσαι ασυνόδευτος σε δημόσιο νοσοκομείο, είσαι χαμένος” – “Θερμό” επεισόδιο στο νοσοκομείο Σερρών

Σ.Ξανθοπούλου

Εχθρικότητα, τσαμπουκά και καθεστώς φόβου καταγγέλλει πως κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κόρη ενός καρκινοπαθούς που νοσηλεύεται στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σερρών. Όπως περιγράφει στο thesseconomy ο πατέρας της, εξαιτίας καρκίνου στον πνεύμονα υπεβλήθη σε παρακέντηση σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης προκειμένου να τοποθετηθεί ειδική παροχή απόφραξης των υγρών. Μια μέρα μετά την επέμβαση παρουσίασε επιδείνωση και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σερρών.

“Η παροχή αυτή θέλει ιδιαίτερη φροντίδα. Ενημέρωσα το νοσηλευτικό προσωπικό ότι ο πατέρας μου έχει παροχή. Μέχρι που πήγα να τον αλλάξω και διαπίστωσα γυρίζοντάς τον ότι ήταν πλημμυρισμένος από υγρά και αίμα στην συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται η παροχή. Απευθύνθηκα στους νοσοκόμους τρεις φορές πολύ ευγενικά και εκνευρίστηκαν. Ρώτησα πότε θα έρθει γιατρός και μου είπαν αγανακτισμένοι ότι ο γιατρός θα έρθει μεθαύριο. Εκνευρίστηκα και εγώ όμως για την αντιμετώπιση αυτή και πάνω στον εκνευρισμό μου ρώτησα μία από τις νοσηλεύτριες “εσείς αν ήταν ο πατέρας σας τι θα κάνατε;” και μου απάντησε “κυρία μου χέστηκα!”. Τότε και εγώ απάντησα ότι “δεν είστε εδώ για να αφοδεύετε αλλά για να δουλεύετε” και μου έστειλαν σεκιούριτι λέγοντας ότι με τη συμπεριφορά μου ενοχλώ τους υπόλοιπους ασθενείς”.

Η κόρη του ασθενούς κατέγραψε με το κινητό της ένα βίντεο που δείχνει την παραμέληση του πατέρα της ενώ σύμφωνα με την ίδια όταν κάποια εργαζόμενη από το νοσηλευτικό προσωπικό αντιλήφθηκε την ύπαρξη του βίντεο μίλησε με έναν γιατρό ώστε να μεσολαβήσει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

“Όταν μετά από δύο 24ωρα επιχείρησα να φύγω κατάκοπη από το νοσοκομείο, μου απαγορεύτηκε η έξοδος από και μαζί με τον διευθυντή του νοσοκομείου καταλήξαμε στο αστυνομικό τμήμα. Γιατί θορυβήθηκαν; Εγώ το βίντεο το τράβηξα για δική μου χρήση και δεν το μοίρασα ούτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ούτε στα τηλεοπτικά κανάλια. Επειδή όμως ένιωσα ότι απειλούμαι κάλεσα τα ΜΜΕ της περιοχής για να νιώσω προστασία και όταν επιχείρησα να μιλήσω με δημοσιογράφους ένας αστυνομικός μου έφραξε την πόρτα για να μην μπορέσω να μιλήσω μαζί τους. Τελικά μίλησα για όσα συνέβησαν με τους δημοσιογράφους και αργότερα οι αρχές με ενημέρωσαν ότι η διεύθυνση του νοσοκομείου Σερρών άφησε εντολή ό,τι συνέβη να μη βγει προς τα έξω”.

Η κόρη του καρκινοπαθούς εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή της για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως επισημαίνει “υπάρχουν άνθρωποι που υπερβάλουν εαυτόν , οι νεαροί ειδικευόμενοι γιατροί είναι πολύ καλά παιδιά, αλλά κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα κάνουν τη ζημιά. Από τότε που συνέβη αυτό το περιστατικό έχει συμμαζευτεί η κατάσταση και όταν τους λέω κάτι έρχονται. Ωστόσο, αυτό που έζησα ισοδυναμεί με εχθρικότητα, τσαμπουκά και καθεστώς φόβου και η αλήθεια είναι πως αν είσαι ασυνόδευτος ασθενής σε δημόσιο νοσοκομείο είσαι χαμένος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *