Friday , 29 March 2024

Κινητοποιήσεων…συνέχεια για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους της Κέρκυρας στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου

Του Γ.Κατσιάνη

Εκατοντάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι συμμετείχαν στην πανκερκυραϊκή απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες, με κύρια αιτήματα την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Με αφετηρία το δημοτικό στάδιο της Κέρκυρας, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το αεροδρόμιο “Ιωάννης Καποδίστριας”, φωνάζοντας συνθήματα για το δίκαιο των αιτημάτων τους.

“Είχαμε την μεγαλύτερη απεργία στον κλάδο των ξενοδοχοϋπαλλήλων τα τελευταία 40 χρόνια”, δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτης Πελάης και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, το επόμενο διάστημα.

“Ο τουρισμός ενός τόπου δεν είναι μόνο η κερδοφορία των επιχειρήσεων, είναι και οι άνθρωποί του, αυτοί που μοχθούν, που παρέχουν υπηρεσίες, που εντέλει καθιστούν τον ελληνικό τουρισμό πρωταθλητή. Κι όταν αυτοί οι άνθρωποι κατεβαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι και στα όρια των αντοχών τους, κάτι δεν πάει καθόλου καλά”, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Κέρκυρας., Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *