Thursday , 28 March 2024

Δείτε ποιες υπηρεσίες που αφορούν τους αγρότες γίνονται πλέον ηλεκτρονικές

Στην ψηφιακή εποχή εισέρχονται μια σειρά από υπηρεσίες που αφορούν τους αγρότες.

Ειδικότερα, ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται στο εξής η αίτηση και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ). 

Επίσης, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΜΑΑΕ, εκδίδεται η βεβαίωση για τη μετάκληση / απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης. 

Η βεβαίωση εκτυπώνεται από την τελευταία σελίδα της εφαρμογής «Υποβολή δικαιολογητικών – Εκτύπωση Βεβαίωσης», επιλέγοντας την «Αναφορά βεβαίωσης για μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών».

Οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου.

Η είσοδός τους στην ψηφιακή εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Taxisnet).                    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *