Friday , 19 April 2024

Καταργούνται μέσα στην τετραετία εισφορά αλληλεγγύης και τέλος επιτηδεύματος!

Μέσα στην τετραετία καταργούνται η εισφορά αλληλεγγύης και ο φόρος επιτηδεύματος. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι, ενώ τόνισε πως «θα έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ και του χρόνου αλλά και στοχευμένες αυξήσεις. Θα υπάρχει υπερπλεόνασμα το οποίο θα πάει στοχευμένα στους πιο αδύναμους. Θέλουμε να εξετάσουμε όλες τις πολιτικές μας και δεν είναι σκοπός μου να κάνω ψηφοθηρική πολιτική. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο. Πάντα έχοντας εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών για το 2020».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «η κυβέρνηση αυτή έχει σχέδιο. Ανακουφίζει τους πιο αδύναμους. Κινητοποιεί παραγωγικές δυνάμεις και αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη στρέβλωση της ελληνικής κοινωνίας».

Το ασφαλιστικό

Για το ασφαλιστικό και τον νόμο Κατρούγκαλου, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε «πως η απόφαση του ΣτΕ μας δικαίωσε. Εμείς θα προσαρμοστούμε σε αυτές τις αποφάσεις. Δεν είναι μία αναγκαστική προσαρμογή. Από τη στιγμή που υπήρξε σύνδεση του εισοδήματος με τις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών αυτό το σύστημα κατέρρευσε». Πρόσθεσε δε πως «πάμε σε ένα νέο σύστημα που στο σύνολο της φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης όλοι θα είναι κερδισμένοι και σημαντικά. Το συνολικό όφελος θα είναι σημαντικό. Πρέπει να αποκαταστήσουμε σημαντικά την ασφαλιστική συνείδηση. Ένα απλό σύστημα θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα για τον ΕΦΚΑ. Δεν έχω αμφιβολία ότι από τη στιγμή που θα γίνει αυτή η αποσύνδεση θα δούμε αύξηση των δηλωθέντων εισοδημάτων».

Τελειώνουμε με τους μπαχαλάκηδες

Αναφερόμενος, τέλος, στις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε χώρους που είναι υπό κατάληψη και στην άρση του ασύλου στα Πανεπιστήμια υπογράμμισε πως αργά αλλά σταθερά αποκαθίσταται ο νόμος και η τάξη στη χώρα. «Τελειώνουμε με τις γιάφκες των μπαχαλάκηδων και τα πανεπιστήμια αποδίδονται στους φυσικούς χρήστες τους. Οι παρεμβάσεις γίνονται όταν είμαστε απολύτως σίγουροι για την επιτυχία της κάθε επιχείρησης», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όταν μιλάμε για ασφάλεια αντίστοιχες επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την επικράτεια. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς. Αυτή η πολιτική δεν έχει ταξικό πρόσημο. Ασφάλεια ίσον ελευθερία και η ασφάλεια αποκαθίσταται στη χώρα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *