Friday , 19 April 2024

Κ. Ζέρβας: «Όχημα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων το Δίκτυο Πόλεων της ΚΕΔΕ»

Την πεποίθηση ότι το Δίκτυο Πόλεων με Ποντιακές Κοινότητες, που ιδρύθηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Το δίκτυο αυτό ας γίνει το εργαλείο και το όχημά μας για την επίτευξη αυτού του μεγάλου, ευγενούς και δίκαιου στόχου: Άσβεστη μνήμη – εθνική συνείδηση – αγώνας», τόνισε ο κ. Ζέρβας, χαιρετίζοντας τις εργασίες της δεύτερης συνάντησης του Δικτύου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε τη σημασία ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη απευθυνθεί για το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων στο δίκτυο των πόλεων από όλον τον κόσμο με τις οποίες είναι αδελφοποιημένος.

«Στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κάποιος που στο αίμα του να μην έχει γονίδια προσφυγικά», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής, αλλά χρέος ιστορικό, μα πάνω από όλα ανθρώπινο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *