Friday , 26 April 2024

Με απολύσεις προσωπικού και… κινητοποιήσεις κλείνει η χρονιά για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων

Του Γ. Κατσιάνη

Σε οικονομικό αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι βλέπουν τις επιχειρήσεις τους να απειλούνται με λουκέτο.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, το τελευταίο διάστημα, πολλές τουριστικές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εκατοντάδες απολύσεις προσωπικού, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις τρέχουσες υποχρεώσεις.

«Τελείωσαν οι αναστολές προσωπικού και η επιδότηση ενοικίου, δρομολόγια δεν κάνουμε επειδή ο κόσμος φοβάται να ταξιδέψει, λόγω κορωνοϊού και την ίδια ώρα, καλούμαστε να πληρώσουμε κανονικά τις πάγιες υποχρεώσεις μας, σαν να έχουμε επιστρέψει στην κανονικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες του κλάδου καλούνται να αντιμετωπίσουν και τις υπέρογκες αυξήσεις που καταγράφονται στον τομέα της ενέργειας.

«Μέσα σε λίγους μήνες, το πετρέλαιο κίνησης αυξήθηκε από το 1,1 ευρώ/λίτρο σε 1,55 ευρώ/λίτρο. Φανταστείτε τι κόστος συνεπάγεται αυτό για έναν επαγγελματία που έχει πολλά λεωφορεία και μηδενικά έσοδα», υπογράμμισε ο κ. Πεζίκογλου.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ζητούν από την Πολιτεία να ισχύσει και φέτος η μείωση 50% για τα τέλη κυκλοφορίας.

«Δεν πάει άλλο, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις», δήλωσε με έμφαση ο κ. Πεζίκογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *