Thursday , 25 April 2024

Σε αναστολή εργασίας και οι υπάλληλοι στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, χάρη στην παρέμβαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ)

Του Γ. Κατσιάνη

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) στο αίτημα της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας να υπαχθούν οι συμβάσεις των υπαλλήλων στα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών σε αναστολή.

Ειδικότερα, με επιστολή της προς την ΟΕΕΘ, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου η Ένωση τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είναι δυνατή η δήλωση αναστολής εργασίας υπαλλήλων σε πρακτορεία ΟΠΑΠ στο ΠΣ Εργάνη για την περίοδο Οκτωβρίου, λαμβάνοντας το μήνυμα: ‘Η επιχείρηση δεν ανήκει στις περιοχές της περίπτωσης για το ΚΑΔ ΥΠΑΓΩΓΗΣ και την ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗΣ για την περίοδο’».

Την επόμενη ημέρα, η ΟΕΕΘ με πρωτοβουλία του προέδρου, Κώστα Ιακώβου προώθησε το αίτημα της Ένωσης Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας  στα αρμόδια υπουργεία, ζητώντας να διορθωθεί η αδικία από την μη ένταξη των εργαζομένων σε καθεστώς αναστολής εργασίας, παρά το γεγονός ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στο νομό Θεσσαλονίκης σταμάτησαν να λειτουργούν από τις 30 Οκτωβρίου, λόγω τοπικού lockdown.

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, στην κατεύθυνση της διευθέτησης του προβλήματος που προέκυψε.  

«Επικοινώνησαν με την Γραμματεία της Ο.Ε.Ε.Θ., η κ. Ειρήνη Καλαβρού από την Διεύθυνση Ένταξης Συνεργασία και μας ενημέρωσαν πως έχουν προχωρήσει στις σχετικές διορθώσεις. Επομένως όλα τα πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. μπορούν να δηλώσουν σε αναστολή τους υπαλλήλους τους από τις 30 Οκτωβρίου όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν», τονίζει, μεταξύ άλλων στην επιστολή της η ΟΕΕΘ προς την Ένωση Πρακτόρων ΟΠΑΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *