Friday , 19 April 2024

Άγγελος Συρίγος για ΑΠΘ: “Δεν αποτελεί επαναστατική πράξη η καταστροφή της δημόσιας περιουσίας”

Αυστηρό μήνυμα σε όσους καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία έστειλε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος, κατά την επίσκεψη του στον ισόγειο χώρο στο κτίριο του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη της Σχολής Θετικών Επιστημών.

«Όσοι νομίζουν ότι κάνουν την επανάστασή τους καταστρέφοντας δημόσιες υποδομές δε θα μπορέσουν να επιτύχουν το έργο τους. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι», τόνισε ο κ. Συρίγος και χαρακτήρισε «απόλυτο παραλογισμό» τις πρόσφατες καταστροφές.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μιμούμαστε εδώ πέρα το Πολυτεχνείο. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν είναι για καταστολή, είναι για να φυλάξουν τη δημιουργία μίας Βιβλιοθήκης», διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου έκανε λόγο για «εγκληματικά στοιχεία».

«Όχι μόνο κατέστρεψαν με βαρβαρότητα τη δημόσια περιουσία αλλά με τις αντιδημοκρατικές πράξεις τους προσέβαλαν θεμελιώδη δικαιώματα και την ακαδημαϊκή ελευθερία», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ. 

Μετά την ολοκλήρωση της αυτοψίας, ο κ. Συρίγος επισκέφθηκε το Κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ και συζήτησε με τις πρυτανικές Αρχές για θέματα που σχετίζονται με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του πανεπιστημίου, την εφαρμογή των ψηφισμένων νόμων του υπουργείου Παιδείας και τις μεταρρυθμίσεις που πρόκειται να τεθούν σε δημόσια διαβούλευση το προσεχές διάστημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *