Thursday , 25 April 2024

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Το success story από τη Θεσσαλονίκη που μέσα σε ένα χρόνο έγινε πρωτοσέλιδο στο περιοδικό The Economist και στηρίζει η Google

Του Γ. Κατσιάνη

Έκανε πράξη το θεώρημα ότι «η κρίση αποτελεί ευκαιρία» και ένα χρόνο μετά είναι από τις πλέον προβεβλημένες και επιτυχημένες start up της Θεσσαλονίκης.

Ο λόγος για την Agro-U, τη νεοφυή επιχείρηση, η οποία 13 μόλις μήνες μετά την δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δίνει λύσεις στο θέμα της  απασχόλησης στον αγροτικό τομέα, φιγουράρει πλέον και στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού The Economist!

«Πριν από ένα χρόνο δεν περνούσε από το μυαλό μου πως η ιδέα μας θα ακουγόταν μέσω της Google… και πόσο μάλλον ότι θα βρισκόμασταν στη πρώτη σελίδα του The Economist…. τελικά όταν δεν φοβάσαι να τολμήσεις κάποιος είναι εκεί για να σε ακούσει», ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο συνιδρυτής της Agro-U,Κυριάκος Νικολαΐδης.

Μέσα σε ένα χρόνο, η Agro-U βρήκε δουλειά σε 1.600 ανθρώπους, έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα τρεις αγροτικούς συνεταιρισμούς και έχει βρει εξειδικευμένο προσωπικό σε δύο μονάδες παραγωγής τροφίμων ενώ η δραστηριότητα της προβάλλεται μέσα από τα κανάλια της Google.

Διεκδικώντας την πρωτιά στο MITEF Greece Startup Competition 2021

Η Agro-U είναι σήμερα μία από τις 12 ομάδες που συμμετέχουν στον τελικό του MITEF Greece Startup Competition 2021.

«Όλες οι επιχειρηματικές ιδέες ήταν εξαιρετικές και καλοδουλεμένες και σημαίνει πολλά για εμάς το ότι η Agro-U ξεχώρισε ανάμεσα σε αυτές», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο κ. Νικολαΐδης και σημείωσε ότι «ως finalist, έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μαθήματα που μας προετοιμάζουν σε θέματα επενδυτικά, στρατηγικά και επέκτασης της τωρινής μας ομάδας που είναι κάτι που μας ενδιαφέρει έντονα αυτό το διάστημα. Όλη η διαδικασία βελτίωσης του προγράμματος ήταν απαιτητική αλλά είχαμε πάντα στο πλευρό μας τους coaches του προγράμματος που μας μίλησαν και ειδικά ο κος Φώτης Φιλιππόπουλος μας βοήθησε ιδιαίτερα».

Παρακολουθήστε την συνέντευξη που παραχώρησε ο συνιδρυτής της Agro-U, K. Νικολαΐδης στην «Έξυπνη Οικονομία» της TV100 H Agro-U από τον 10o κύκλο επιτάχυνσης του OK!Thess στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *