Thursday , 28 March 2024

Βροχές και καταιγίδες φέρνει η “ψυχρή λίμνη” και στην Ελλάδα

Έπειτα από τον καύσωνα, έρχονται οι βροχές και τα μπουρίνια στη χώρα μας: Ένα τμήμα της “ψυχρής λίμνης” , που έφερε τις φονικές καταιγίδες στη Βόρεια Ευρώπη, αναμένεται να επηρεάσει και την Ελλάδα. Όπως δήλωσε στο thesseconomy o μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης “το κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει από σήμερα το βράδυ, 17 Ιουλίου και κυρίως από αύριο, Κυριακή 18 Ιουλίου  και τη χώρα μας. Οι ψυχρές αέριες μάζες που θα έρθουν στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα δημιουργήσουν έντονη αστάθεια με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας, αλλά και στο Ιόνιο, όπως επίσης στο Αιγαίο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις”.

Τα έντονα φαινόμενα, θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως την Τετάρτη και μετά θα αρχίσουν να αποκλιμακώνονται. “‘Εχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες και θα πρέπει να υπάρξει ετοιμότητα” τόνισε ο κ. Μαρουσάκης. “Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα να συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή. Σε τέτοιες περιπτώσεις απομακρυνόμαστε από την θάλασσα” επισημαίνει ο κ. Μαρουσάκης.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις στην ηπειρωτική χώρα πλην της Θράκης θα αυξηθούν και, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο, τις Σποράδες και την Κρήτη, όπου υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν μικρής διάρκειας βροχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *