Friday , 29 March 2024

Θ. Πλεύρης: «Δεν είσαι εμβολιασμένος αν δεν έχεις κάνει και την ενισχυτική δόση»

Εντός της εβδομάδας θα ληφθεί η τελική απόφαση για το άνοιγμα ή μη των σχολείων την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός  Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά.  

«Από εκεί και πέρα, θα δούμε την πορεία των κρουσμάτων, τι θα εισηγηθούν οι λοιμωξιολόγοι και θα γίνει, ενδεχομένως και επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου στα σχολεία. Ενδεχομένως, να υπάρξουν και περισσότερα τεστ ενώ θα υπάρξει και επαναξιολόγηση των μέτρων μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου», τόνισε ο κ. Πλεύρης ενώ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, η χώρα μας θα προμηθευτεί 5.000 μονοκλωνικά χάπια (θεραπείας) της Merck.

Περί υποχρεωτικότητας

Σχετικά με την υποχρεωτικότητα, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι από τους 580.000 άνω των 60 ετών που δεν είχαν κάνει την πρώτη δόση «γύρω στους 170.000, έχουν κλείσει ραντεβού, έχουν κάνει πρώτη δόση».

«Η έμμεση υποχρεωτικότητα που υπάρχει αναφορικά με την ισχύ του πιστοποιητικού λογικά θα την επεκτείνουμε και είναι θέμα χρόνου να το ανακοινώσουμε σε όλο τον πληθυσμό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να λογίζεσαι ως εμβολιασμένος θα πρέπει να έχεις κάνει και την ενισχυτική δόση εάν περάσει το επτάμηνο. Αυτό μπορούμε να πούμε ότι είναι μια απόφαση την οποία την έχουμε ζυγίσει, είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση, αναμένεται με βάση τις δυνατότητες του συστήματος για εμβολιασμό να την ανακοινώσουμε», υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *