Saturday , 27 April 2024

Ο Άδωνις κλείνει το «μάτι» στις παλιές διοικήσεις των επιμελητηρίων και ανοίγει το δρόμο και για τρίτη θητεία!

Του Γ. Κατσιάνη

Πέρυσι, τέτοια εποχή η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης αποφάσισε να παρατείνει κατά ένα έτος τις εκλογές στα επιμελητήρια, μεταθέτοντας τον χρόνο διεξαγωγής τους στα τέλη του 2022.

Η απόφαση αυτή ελήφθη διότι σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη «εν μέσω πανδημίας, καραντίνας και κλειστών καταστημάτων, δεν είναι δυνατόν να διεξαχθούν ομαλά οι εκλογές των επιμελητηρίων».

Έτσι, το ενδιαφέρον για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στους επιμελητηριακούς φορείς μετατέθηκε για φέτος.

Αν και κάποιοι άρχισαν να διαδίδουν ότι ενδεχομένως να δοθεί και νέα παράταση, μεταθέτοντας τον χρόνο διεξαγωγής τους στο 2023, το ενδεχόμενο αυτό δεν εξετάζεται για την ώρα από την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Ωστόσο, έγκυρες πηγές του thesseconomy.gr αναφέρουν ότι η ομάδα του Άδωνι Γεωργιάδη ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή, τροπολογία, η οποία αναμένεται να ανατρέψει τα δεδομένα που ισχύουν μέχρι σήμερα ως προς την θητεία των διοικήσεων.

Ειδικότερα, πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να παρατείνει κατά μία ακόμη θητεία την διάρκεια των διοικήσεων, με δύο πλήρεις θητείες!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πρόεδροι επιμελητηρίων με δύο θητείες, θα έχουν τη δυνατότητα να είναι και για τρίτη φορά υποψήφιοι, προσδοκώντας σε ανανέωση της θητείας τους για άλλα τέσσερα χρόνια.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στις ζυμώσεις που συντελούνται στο επιμελητηριακό πεδίο, λίγους μήνες πριν την «μάχη» της κάλπης για την ανάδειξη  νέων διοικήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *