Tuesday , 16 April 2024

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο η Ελλάδα

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί φέτος η χώρα μας να διανύει μία από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους των τελευταίων ετών, ωστόσο πέτυχε μια μοναδική πρωτιά σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατάφερε τον Ιούλιο να αυξήσει τις εμπορικές πτήσεις στα αεροδρόμιά της σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

Σύμφωνα με την Eurostat, τον περασμένο μήνα καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 7% (φωτογραφία) των εμπορικών πτήσεων στην Ελλάδα ενώ στις 26 άλλες χώρες-μέλη της Ε.Ε. σημειώθηκε μείωση των εμπορικών πτήσεων.

“Με τη μεθοδική προετοιμασία που ξεκινήσαμε ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο, με τη συνεργασία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της διοίκησης της ΥΠΑ και των εκπροσώπων των εργαζομένων όλων των κλάδων της αεροναυτιλίας, συστήσαμε ένα μοντέλο υπεραπόδοσης με στόχο τη βελτίωση των επιδόσεων της χώρας μας. Και μέχρι σήμερα, τα καταφέρνουμε. Την ίδια στιγμή που οι πτήσεις στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μειώνονται, οι πτήσεις στα ελληνικά αεροδρόμια αυξάνονται”, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Να σημειωθεί ότι το Λουξεμβούργο και η Πορτογαλία καταγράφουν τις μικρότερες απώλειες στις εμπορικές πτήσεις ενώ Λετονία και Σλοβενία καταγράφουν την μεγαλύτερη ζημία, με τον συνολικό μέσο όρο στην Ε.Ε. να βρίσκεται στο -15%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *