Saturday , 20 April 2024

Πόλος έλξης για τους επισκέπτες το «μπαλκόνι του Αιγαίου», παρά τις πυρκαγιές

Του Γ. Κατσιάνη

Μπορεί οι πυρκαγιές να μετέτρεψαν σε στάχτη μεγάλο μέρος του βόρειου τμήματος της Εύβοιας, ωστόσο οι επαγγελματίες της Κύμης φαίνεται ότι ζούνε στιγμές από το καλοκαίρι του… 2019.

 Όπως τονίζουν, στο λεγόμενο «μπαλκόνι του Αιγαίου» που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Εύβοιας, τα καταστήματα εστίασης (καφέ, ταβέρνες) είναι γεμάτα από επισκέπτες, κυρίως Έλληνες.

Αρκεί να κάνει κανείς μια βραδινή βόλτα στην πλατεία της Κύμης για να διαπιστώσει ότι το βράδυ δεν πέφτει… καρφίτσα! 

«Φέτος, η πληρότητα αγγίζει το 100% ενώ από τώρα έχουμε κρατήσεις και για τον χειμώνα καθώς η περιοχή είναι δημοφιλής χειμερινός τουριστικός προορισμός», δήλωσε ο Αντώνης, ξενοδόχος από την Κύμη.

«Δουλεύω καθημερινά από τις 8.30 το πρωί ως τις 9 το βράδυ και έχω κλεισμένα ραντεβού μέχρι και το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε ο Δήμος, ο οποίος διατηρεί κουρείο στο κέντρο της Κύμης.

Ανάλογη είναι η εικόνα στα beach bar και στις ταβέρνες όπου για να απολαύσει κανείς τα περίφημα θαλασσινά, θα πρέπει να έχει περίσσια υπομονή.  

«Με το που αδειάζει ένα τραπέζι, γεμίζει ένα άλλο και αυτό συμβαίνει από το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ», είπε ο Γιώργος, σερβιτόρος παραλιακής  ψαροταβέρνας.

Η ιδιαίτερη πατρίδα του διάσημου γιατρού, Γεώργιου Παπανικολάου αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα, σε μια μοναδική συμμετρία χρωμάτων με φόντο το πράσινο και το γαλάζιο όπου δύσκολα κανείς δεν θα επισκεφτεί και τον χειμώνα.                                                                                                                

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *