Tuesday , 30 April 2024

Τέλος τα δωρεάν σχολικά γεύματα για 224.000 μαθητές

Του Γ. Κατσιάνη

Την έντονη αντίδραση γονέων και εκπαιδευτικών προκαλεί η διακοπή του προγράμματος των σχολικών γευμάτων από σήμερα, λόγω λήξης της σύμβασης μεταξύ της αναδόχου εταιρίας και του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατηγορεί την ηγεσία του  υπουργείου Παιδείας ότι «δε φρόντισε να κινηθούν έγκαιρα  οι απαραίτητες διαδικασίες που θα εξασφάλιζαν την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο πότε θα καταστεί δυνατή η επανεκκίνηση της διανομής».

«Η ουσιαστική απουσία των σχολικών γευμάτων, για τα σχολεία της περιοχής μας, έρχεται σε μία περίοδο δύσκολη για όλους. Σε μια περίοδο που κάθε οικογένεια δοκιμάζεται από την ακρίβεια, το άγχος της πανδημίας, την αγωνία για την μόρφωση των παιδιών μας μετά από 2 χρόνια πανδημίας», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία καλεί τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσει στη μία το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Μαρτίου, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

«Αποτελεί ντροπή αυτή η εξέλιξη»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ ΣΕΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» – Άνω Λιόσια, Ζεφύρι, Φυλή, η οποία χαρακτηρίζει «ντροπή» την διακοπή της διανομής των σχολικών γευμάτων.

«Πάγια θέση του εκπαιδευτικού κινήματος είναι ότι το ίδιο το κράτος με δικά του έξοδα πρέπει να μεριμνήσει για κρατικό πρόγραμμα σίτισης και περίθαλψης των μαθητ(ρι)ών σε όλα τα σχολεία», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του συλλόγου. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από το πρόγραμμα σίτισης ωφελούνται πάνω από 224.000 μαθητές σε 1.621 δημοτικά σχολεία της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *