Wednesday , 4 November 2026

Αντώνης Σαμαράς: «Στην μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες (προσφυγικές) ‘ροές’ αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή»

Αποστάσεις από την πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό παίρνει ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Σαμαράς τονίζει πως υπήρξαν «σοβαρές καθυστερήσεις» και «αγκυλώσεις» στο μεταναστευτικό.

«Στην μεγάλη τους πλειονότητα, οι λεγόμενες (προσφυγικές) ‘ροές’ αποτελούνται από λαθρομετανάστες που πραγματοποιούν άτυπη εισβολή…», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ σημείωσε πως «τα προβλήματα θα λυθούν, αν αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κυβέρνηση και τις τοπικές κοινωνίες».  

«Όχι στη Χάγη»

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Σαμαράς τάσσεται κατά της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

«…Με την εκ των προτέρων συνθηκολόγηση της Ελλάδας σε ‘συνυποσχετικό’ που παρακάμπτει το Δίκαιο της Θάλασσας όπως ζητάει η Τουρκία (η οποία δεν το έχει υπογράψει), δεν αποτρέπουμε την επιθετικότητα της άλλης πλευράς», επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός.  

Check Also

Αύξηση της αποζημίωσης στις συμβάσεις των σχολικών δρομολογίων που εκτελούνται με ταξί εξετάζει η κυβέρνηση

Του Γ.Κατσιάνη Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αύξηση της ενίσχυσης στις συμβάσεις των σχολικών δρομολογίων …