Friday , 26 April 2024

Ένα στα δύο δίκυκλα που κυκλοφορούν δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Του Γ. Κατσιάνη

Τσουχτερά “πρόστιμα” περιμένουν από τα τέλη Νοεμβρίου όσους ιδιοκτήτες οχημάτων δεν περάσουν έγκαιρα ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο ή το δίκυκλο τους.

Οι…ξεχασιάρηδες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ ενώ θα υπάρχει επιπλέον χρέωση ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης.

“Δυστυχώς, οι οδηγοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το ΚΤΕΟ είναι υποχρεωτικό. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι το 20% των οχημάτων δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο”, δήλωσε ο διαχειριστής ιδιωτικού ΚΤΕΟ, Παναγιώτης Ψιάκης ενώ αποκάλυψε ότι η αναλογία είναι ακόμα υψηλότερη για τα δίκυκλα.

“Από το 2013 που θεσμοθετήθηκε το ΚΤΕΟ για τα δίκυκλα, το 50% δεν έχει υποβληθεί σε τεχνικό έλεγχο”, σημείωσε ο κ. Ψιάκης.

Η ενημέρωση του κάθε οφειλέτη θα γίνεται στο εξής με e-mail από το υπουργείο Οικονομικών ενώ θα υπάρξουν και φορολογικές επιπτώσεις σε όσους δεν συνετιστούν έγκαιρα.

“Ενδεχομένως, οι ασυνεπείς δεν θα μπορούν να λάβουν και φορολογική ενημερότητα”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Στάθης Αβραμίδης.

Να σημειωθεί ότι τον Αύγουστο του 2015 η τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στην θεσμοθέτηση προστίμου 150 ευρώ σε όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ στην περίπτωση που έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περισσότερο των έξι μηνών από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *