Friday , 26 April 2024

Κ.Γκιουλέκας: «Η διαφορά μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξετάσεις στο μεταναστευτικό και απέτυχε!» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων, απλοποίηση και αυστηροποίηση της διαδικασίας αιτήσεων ασύλου, διεθνοποίηση του προβλήματος. Αυτή είναι η νέα δέσμη μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με αυτά τα μέτρα διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξετάσεις και απέτυχε!», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας μιλώντας στην εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» του ΣΚΑΪ.

«Η κριτική που κάνουμε στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν αφορά στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών. Αφορά στην κακή διαχείριση και στο μήνυμα που εξέπεμπε η χώρα ότι είναι ένα ξέφραγο αμπέλι όπου μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε. Κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι οι μετανάστες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται ενώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας διακήρυττε ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα. Όλα αυτά εξέπεμπαν ένα μήνυμα! Στα 4,5 χρόνια που κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκαναν μόνο 1.800 επαναπροωθήσεις. Αυτοί είναι οι αριθμοί. Ό,τι και να λένε, οι αριθμοί δεν αλλάζουν!», τόνισε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και κατέληξε:

«Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι αιτήσεις ασύλου εξετάζονταν επί άγνωστο χρόνο! Χρόνια ολόκληρα περίμεναν μετανάστες και πρόσφυγες να εξεταστεί η αίτησή τους και περιφέρονταν στην χώρα.
Αυτό αλλάζει τώρα! Μέσα σε ένα τρίμηνο θα έχει τελειώσει η εξέταση της αιτήσεως και θα αποφασίζεται εάν θα απονεμηθεί άσυλο στον αιτούντα ή όχι. Εάν δεν συντρέχει λόγος να απονεμηθεί άσυλο θα επαναπροωθείται άμεσα».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *