Sunday , 28 April 2024

ΑΑΔΕ: “Μην απαντάτε σε παραπλανητικά μηνύματα sms που λαμβάνετε στο κινητό σας τηλέφωνο”

Του Γ. Κατσιάνη

Το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν και πληθαίνουν τα παραπλανητικά μηνύματα (sms) που λαμβάνουν στα κινητά τους τηλέφωνα, χιλιάδες χρήστες.

Πρόκειται για μηνύματα του τύπου “Νέα αποζημίωση πληθωρισμού διαθέσιμη στο https://myaadelive-gr.com” και «Υπενθύμιση: €250 επίδομα διαθέσιμο στο https://myaade-gov.com” (φωτογραφία).

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, πρόκειται για κακόβουλες ενέργειες αποστολής sms σε κινητές συσκευές (SMISHING), με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων πολιτών και στοιχείων τραπεζικών καρτών, μέσω πλαστών ιστοσελίδων. 

“Παροτρύνουν τους παραλήπτες να συνδεθούν μέσω link σε πλαστή ιστοσελίδα που τους ενημερώνει ότι δικαιούνται επίδομα και πρέπει να υποβάλουν αίτημα συμπληρώνοντας τα προσωπικά τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ, κωδικούς Taxis, στοιχεία τραπεζών, κ.λπ.)”, τονίζει η ΑΑΔΕ και σημειώνει ότι παρά το γεγονός ότι οι ιστοσελίδες https://myaadelive-gr.com και  https://myaade-gov.com φέρουν λογότυπο της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Gov.gr, είναι πλαστές.

“Για την προστασία τους οι πολίτες πρέπει να μην κάνουν click ή tap σε κανένα σύνδεσμο και να διαγράψουν αμέσως το μήνυμα”, σημειώνει η ΑΑΔΕ και καλεί τους πολίτες να συνδέονται στην ψηφιακή πύλη myAADE μόνο από τη διεύθυνση myaade.gov.gr ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων www.aade.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *