Sunday , 28 April 2024

Από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Του Γ.Κατσιάνη

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης έγραψα ότι θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Γιατί;

Διότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού που έχει ανάγκη η σύγχρονη Αριστερά, αν θέλει να παραμείνει κόμμα εξουσίας.

Δεν έχει σημασία για την Αριστερά αν είναι δηλωμένος ομοφυλόφιλος ή αν κάνει (σκόπιμα;) λάθη σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής και αποκαλεί “κρατίδιο” το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου.

Δεν έχει επίσης σημασία αν ο κ. Κασσελάκης δηλώνει αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, εφόσον δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τον εκλέξουν για αρχηγό του κόμματος.

Άλλωστε, κάλλιστα θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του αντι-Μητσοτάκη, σε μια εποχή όπου το πολιτικό περιβάλλον στην χώρα μας αλλάζει και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της εποχής.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η (υποχρεωτική;) έναρξη του διαλόγου με την Τουρκία, με άγνωστη ατζέντα, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πλευρά διαβεβαιώνει ότι μοναδική εκκρεμότητα παραμένει το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Συνεπώς, μετά την ανάδειξη Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ανοίγει ο δρόμος για το Μέγαρο Μαξίμου, παρά τους ψιθύρους που υπάρχουν περί δήθεν διάσπασης του κόμματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *