Sunday , 28 April 2024

Β. Ελλάδα: Πού συγκεντρώνονται σήμερα οι αγρότες Επανομής, Θέρμης και Χαλκηδόνας – Πού στήνονται μπλόκα

Την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση του εισοδήματός τους ζητούν οι αγρότες στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους. Αντιδρούν στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις αυξημένες τιμές ενέργειας αλλά και στις αυξήσεις των τιμών στα γεωργικά εφόδια. Ζητούν να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες, όπως προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ αλλά και αναπτέρωση των εισοδημάτων τους έως ότου αυτά αναπληρωθούν από την παραγωγή και τα ζώα.

Οι συγκεντρώσεις
Περισσότερα από 50 τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους στα Κουφάλια. Αναμένεται σήμερα να κλείσουν συμβολικά για μία ώρα τον δρόμο προς το χωριό. Αντίστοιχες αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θέρμη, στην πλατεία Επανομής και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, στη διασταύρωση προς Κιλκίς. Σύμφωνα με πληροφορίες αγρότες από την Επανομή αναμένεται να κινηθούν από τις 10.30 π.μ. -11.00 το πρωί προς τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» με σκοπό να τον αποκλείσουν. Στις 2.00 μετά το μεσημέρι αγρότες των Σερρών θα συγκεντρωθούν έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών προκειμένου να… μετρήσουν δυνάμεις τους και να πάρουν και αυτοί τον δρόμο προς τον Προμαχώνα. Οι αγρότες της Νάουσας, στην Ημαθία, έχουν κλείσει την είσοδο της πόλης. Αναμένονται κινητοποιήσεις και στα Γιαννιτσά. Οι αστυνομικές δυνάμεις δίνουν μάχη να μην αποκλείσουν οι αγρότες τις εθνικές οδούς.

Κινητοποιήσεις σε Θεσσαλία
Περισσότερα από 400 βρίσκονται παρατεταγμένα στην άκρη του δρόμου στην Καρδίτσα. Οι αγρότες της Καρδίτσας σήμερα θα επιχειρήσουν να κλείσουν κεντρικούς κόμβους στη Θεσσαλία. Στόχος τους να επιχειρήσουν και πάλι να ανέβουν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 για να κάνουν εκεί συνέλευση στις 2.00 μετά το μεσημέρι και να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη. Με κλούβες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση προς την εθνική οδό. Εν τω μεταξύ ενισχύθηκε χθες το μπλόκο του Πλατύκαμπου με αγρότες από την Ελασσόνα, τον Τύρναβο και τα Φάρσαλα. Οι αγρότες από την πλευρά τους σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, με στόχο όπως λένε, να αναδείξουν τα προβλήματά τους. Είναι ζήτημα επιβίωσης, λένε, ειδικά για εκείνους που υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Ανάμεσα στα αιτήματά τους είναι άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς, μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα και μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *