Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: Οι πρωταθλητές της F1… δίνουν ραντεβού αύριο στις 5.00 μ.μ. στη Νέα Παραλία

Η Red Bull Racing φθάνει στη Θεσσαλονίκη με το μονοθέσιο που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο στην F1, προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά ένα μονοθέσιο της F1..

Το μονοθέσιο της Red Bull

Μία από τις κορυφαίες ομάδες των τελευταίων ετών στη Formula 1, η ομάδα της Oracle Red Bull Racing θα έρθει στη Θεσσαλονίκη για ένα «επικό» showrun στις 23 Σεπτεμβρίου 2023, στο πλαίσιο του Red Bull Showrun by ALUMIL. Το μονοθέσιο που θα αντικρίσουν οι λάτρεις της F1 θα είναι η RB7, με το οποίο ο Sebastian Vettel κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 2011.

Πού θα τρέξει το μονοθέσιο
Η RB7 θα κινηθεί κατά μήκος της Νέας Παραλίας της Θεσσαλονίκης με αφετηρία το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, παρουσιάζοντας την πραγματική δύναμη του κινητήρα V8. Γρήγορες ευθείες, στροφές, «ντόνατς» και burnouts θα μεταμορφώσουν τον «εμβληματικό πεζόδρομο» της πόλης στο απόλυτο κέντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στο cockpit της RB7 θα βρεθεί ο πρώην οδηγός της Formula 1, Patrick Friesacher. Ο Αυστριακός είναι ο μακροβιότερος οδηγός της Red Bull, ενώ έχει οδηγήσει και στην F1 με την Minardi στο πρώτο μισό του 2005. Ο Friesacher είναι οδηγός επίδειξης της ομάδας και εκπαιδευτής στο Red Bull Ring. Την τελευταία φορά που μια ομάδα της F1 επισκέφθηκε την Ελλάδα ήταν στις 31 Μαΐου του 2007, όταν ο Mark Webber διέσχισε τη γέφυρα γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου με την RB3.

Στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου
Η Νέα παραλία -στο ύψος όπου δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου- θα μεταμορφωθεί σε μία μεγάλη γιορτή των motorsports. Εκεί, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία αύριο, 23 Σεπτεμβρίου, στις 17.00 μ.μ. (pre-show 16.30 μ.μ.) να δουν από κοντά το αυθεντικό paddock της Oracle Red Bull Racing με τους μηχανικούς της ομάδας να ετοιμάζουν το μονοθέσιο. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *