Sunday , 28 April 2024

Θεσσαλονίκη: Στους… δρόμους εκπαιδευτικοί, γονείς μαθητές, αντεξιουσιαστές – Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων στην Καλαμαριά

Στους δρόμους σήμερα, Δευτέρα, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους οι εκπαιδευτικοί για το στεγαστικό πρόβλημα στα Ειδικά Σχολεία της Πυλαίας. Στις 14.30 μ.μ. μέλη των ΕΛΜΕ θα συγκεντρωθούν έξω από το ΥΜΑ-Θ όπου θα διαμαρτυρηθούν για τα ειδικά σχολεία.

Μικρή «ανάσα»
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ, «ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη στη συνάντηση που είχαμε την Παρασκευή 16/2 δεσμεύτηκε ότι το 2ο ΕΕΕΕΚ θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και δεν θα βρεθούν στο δρόμο μαθητές και εκπαιδευτικοί στη μέση της σχολικής χρονιάς. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του Γυμνασίου Λυκείου Κωφών και του συστεγαζόμενου δημοτικού και νηπιαγωγείου».

Άλλες διαμαρτυρίες
Νωρίτερα, στις 11.00 το πρωί αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της φοιτητικής πορείας της περασμένης Πέμπτης, στη διάρκεια του συλαλλητηρίου κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων στη Θεσσαλονίκη.
Νωρίς στις 07.30 το πρωί εργαζόμενοι επιχείρησης τηλεφωνικού κέντρου επί της οδού 26ης Οκτωβρίου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους.

Το απόγευμα
Το απόγευμα στις 4.00 μ.μ. γονείς, μαθητές και μέλη της ΕΛΜΕ θα συγκεντρωθούν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Θα διαμαρτυρηθούν για τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Συγκέντρωση γονέων και στην Καλαμαριά
Η Ένωση Γονέων θα παρευρεθεί σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. «Καλούμε όλους τους γονείς, τους εργαζόμενους, συλλόγους και φορείς της Καλαμαριάς, την Δευτέρα στις 20.00 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στην πλατεία Σκρα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Τί συμβαίνει
Όπως επισημαίνει η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς, «οι συνθήκες που ζούμε στην οικογένειά μας, αλλά και το τί γίνεται στην κοινωνία δεν μπορεί να μην μας απασχολεί. Το βασικότερο που συζητάμε και βλέπουμε μέσα στα σπίτια μας είναι η ακρίβεια. Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός οικογενειών μαθητών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα έξοδα, ακόμα και στα πρωταρχικά που το σχολείο απαιτεί. Μέσα σε αυτό το δύσκολο θέμα, εδώ στην Καλαμαριά, έχουμε αύξηση των δημοτικών τελών κατά 30%! Και να μην ξεχνάμε ότι πολλά από τα αναλώσιμα στα σχολεία, σε πολλά σχολεία εξοπλισμός, τραπεζοκόμοι, κ.ά. πληρώνονται από τα δ.σ. των Γονέων, αν όχι απευθείας από την τσέπη του γονιού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι που ζητάμε εδώ και τώρα σχολικά γεύματα, ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΕΣ. Είναι, κατά την άποψή μας, αναγκαίο, να βρεθούμε μαζικά στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου όταν θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός του δήμου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Καλαμαριάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *