Sunday , 28 April 2024

ΚΤΕΛ: Πιο βαθιά βάζουν το χέρι στην τσέπη οι επιβάτες των λεωφορείων – Κατά 9% αυξήθηκαν τα εισιτήρια

Η τιμή του εισιτηρίου στα υπεραστικά ΚΤΕΛ αυξήθηκε κατά 9%, καθώς η συμφωνία στην οποία κατέληξε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αύξηση κατά 0,10 λεπτά έχει άμεση ισχύ.

«Επιβεβλημένη η αύξηση»
Η τελευταία αύξηση έγινε το 2010, δηλαδή πριν από 14 χρόνια τότε που το μεταφορικό και λειτουργικό κόστος ήταν πολύ πιο χαμηλό σε σχέση με σήμερα. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου, η άνοδος της τιμής των εισιτηρίων υπήρξε επιβεβλημένη λόγω αυξημένου λειτουργικού κόστους, ενώ η τελευταία φορά που ανατιμήθηκαν τα κόμιστρα των ΚΤΕΛ ήταν το 2010.

Τι ισχύει με τις μηνιαίες και τις ετήσιες κάρτες στα ΚΤΕΛ
Στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣΥ) «διευκρινίζει ότι δεν αυξάνεται η τιμή των μηνιαίων και ετήσιων καρτών απεριορίστων διαδρομών στα ΚΤΕΛ. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσφορές των πακέτων εισιτηρίων (10+1 δώρο). Επίσης δεν αλλάζει η τιμή των εισιτηρίων όταν αυτά εκδίδονται από τον οδηγό εντός του λεωφορείου ΚΤΕΛ κατά τη διάρκεια της προκαθορισμένης διαδρομής».

Μικρή η αύξηση – Δεν επιλύει τα συσσωρευμένα προβλήματα
Για την αύξηση κατά 9% στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΣΥ) και πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας Μιχάλης Σακελλαρίου δήλωσε ότι «το κοινωνικό έργο των ΚΤΕΛ συνεχίστηκε παρά τις αντίξοες συνθήκες που ενέσκηψαν όλα αυτά τα χρόνια. Απορροφήσαμε ως αστικά ΚΤΕΛ όλους τους οικονομικούς κραδασμούς που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις, σεβόμενοι πρώτα από όλα την κοινωνία και το επιβατικό μας κοινό».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *