Sunday , 28 April 2024

Νέο μακελειό στη Σερβία: Γιος στρατιωτικού ο 21χρονος μακελάρης -Συνελήφθη σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS

Συνελήφθη σήμερα το πρωί ο δράστης του νέου αιματοκυλίσματος που εκτυλίχθηκε χθες το βράδυ στη Σερβία, την ώρα που η χώρα μπαίνει (σήμερα) σε τριήμερο πένθος για τη σφαγή σε σχολείο του Βελιγραδίου. Όπως μετέδωσε το σερβικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS, συνελήφθη λίγο μετά τις 9.00 το πρωί ο νεαρός ο οποίος φέρεται να διέπραξε αλλεπάλληλες επιθέσεις χρησιμοποιώντας αυτόματο τουφέκι σε χωριά της Σερβίας χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15..

Σε νέο σοκ οι Σέρβοι

Η νέα δολοφονική επίθεση στη Σερβία σήμερα τα ξημερώματα έχει προκαλέσει νέο σοκ. Ο 21χρονος ο οποίος φέρεται να καυγάδισε με φίλους του, πήρε ένα καλάζνικοφ και «γάζωσε» μέσα από το αυτοκίνητό του δύο χωριά της Σερβίας, 46 χιλιόμετρα νότια του Βελιγραδίου. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «Nova.rs» ο δράστης που βρισκόταν σε αμόκ ξεκίνησε από τη Ντουμπόνα και πέρασε με το αυτοκίνητό του δύο χωριά. «Ένας αστυνομικός που προσπάθησε να τον σταματήσει και να συζητήσει μαζί του, σκοτώθηκε και αυτός», ανέφερε κάτοικος της περιοχής. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε συνολικά 25 άτομα. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία του Βελιγραδίου

Το ανθρωποκυνηγητό

Από τα ξημερώματα βρισκόταν σε εξέλιξη το ανθρωποκυνηγητό μέχρι και τη σύλληψή του. Σήμερα, προτού καν ανατείλει ο ήλιος, εκατοντάδες αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα έψαχνε τον δράστη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς.
Το πρακτορείο Anadolu μεταδίδει ότι ο δράστης ονομάζεται Ούρος Μπλάζιτς, και είναι γιος στρατιωτικού. Ο νεαρός άνδρας δεν είχε καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα στο παρελθόν αλλά η συμπεριφορά του ήταν «προβληματική» σύμφωνα με ορισμένα ΜΜΕ. Το μακελειό εκτυλίχθηκε μια ημέρα μετά την επίθεση 13χρονου σε σχολείο με εννιά νεκρούς και επτά τραυματίες, που έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα.

Τεράστιος αριθμός όπλων

Στα Βαλκάνια κυκλοφορεί τεράστιος αριθμός όπλων –συμπεριλαμβανομένων πολεμικών όπλων–, μετά τις συρράξεις και την πολυαίμακτη διάλυση της πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβίας τα χρόνια του 1990. Κάπου 765.000 όπλα, ανάμεσά τους 232.000 πιστόλια, είναι νόμιμα καταγεγραμμένα στη Σερβία, χώρα περίπου επτά εκατομμυρίων κατοίκων, όπου τα σκοπευτήρια είναι δημοφιλή.
Τον Απρίλιο του 2013, χωρικός δολοφόνησε 13 ανθρώπους, ανάμεσά τους μέλη της οικογένειάς του και περίοικους, όχι μακριά από τη Μλαντένοβατς, στην ίδια περιοχή που έγινε το χθεσινό μακελειό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *